Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Tineretului și Sportului

A A A

Angajamentul civic al tinerilor: Ţurcan Otilia

Turcan Otilia

”Precum a spus Edith Wharton: “Există două modalităţi de a împrăştia lumină: să fii lumînarea sau oglinda care o reflectă”. Milioane de oameni din întreaga lume nu aşteaptă ca ajutorul să vină din alte părţi şi aleg să ajute ei înşişi. Milioane de oameni din întreaga lume iau iniţiativa şi se implică în folosul comunităţii. Milioane de oameni din întreaga lume fac VOLUNTARIAT. Ei sunt cei care reflectă devotament, altruism, răbdare şi, pur şi simplu, dragoste faţă de semenii săi.

Fondul pentru Tineri este organizaţia care încurajează activităţile tinerilor desfăşurate pe bază de voluntariat. Noi suntem cei ce vom modela viitorul. Acest program încurajează şi sprijină iniţiativele noastre, a tinerilor, de a ne implica în viaţa socială a comunităţii în care trăim, de a realiza ceva în folosul ei. Fiind voluntar, eu contribui la rezolvarea problemelor existente în societate și mă simt de folos prin ceea ce fac. În decursul unui an în care sunt membrul Youth Bank Varnița am înţeles că oricare ar fi motivaţia, implicarea mea e valoroasă. De asemenea, am învăţat că oricare faptă bună nu trebuie neapărat urmată de recompensă. E suficient să vezi zîmbete de mulţumire pe faţa persoanelor ca să înţelegi că nu ai petrecut ziua în zadar. Pentru a face voluntariat trebuie să simţi nevoia celor din jur şi să dăruieşti cu inima curată fără a cere nimic în schimb.

Prin activitățile desfășurate în cadrul Fondului pentru Tineri, noi avem menirea de a constitui, promova și administra transparent mijloace financiare special destinate finanțării proiectelor inițiate și implementate de către tineri, pentru dezvoltarea comunităților de pe ambele maluri ale rîului Nistru. Astfel, noi oferim posibilități tuturor tinerilor de a învăța practica cetățeniei democratice, a exprimării, comunicării, dialogului, negocierii, luării deciziei și evaluării, precum și dezvoltarea abilităților de lider, de a deveni cetățeni activi. Membrii fondului încurajează participarea tinerilor la identificarea și rezolvarea problemelor localităților de pe ambele maluri ale rîului Nistru.

Fondul pentru Tineri reprezintă pentru mine un mod de a mă descoperi, de a-mi afla punctele forte, dar şi cele slabe. Noi am decis să modelăm viitorul, să fim schimbarea pe care vrem să o vedem în lume!”