Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Tineretului și Sportului

A A A

Angajamentul civic al tinerilor: Victoria Morozov

Victoria Morozov

Voluntariatul este domeniul care m-a inspirat să mă implic în viața socială, m-a ajutat să exersez, să experimentez cu propria-mi personalitate și mi-a deschis noi orizonturi care în finalitate m-au dezvoltat și continuă să mă dezvolte ca cetățean responsabil din cadrul unui stat.

A fost o provocare, aparent imposibilă, de a combina voluntariatul, dorința de a călători și de a aduce o contribuție pozitivă în societate cu viața mea profesională. Paradoxal, dar anume voluntariatul a reușit să îmbine armonios visele, cariera și să-mi creeze oportunități de a-mi asuma anumite angajamente civice.

Fiind implicată într-o multitudine de proiecte sociale naționale și internaționale, coordonînd 5 ediții a Festivalului Voluntarilor, participînd la zeci de schimburi de experiență în afara țării, și găzduind peste 700 de voluntari internaționali în R. Moldova a fost experiența care m-a pregătit ca în 2008 împreună cu 2 voluntare engleze să înregistrăm o Asociație de Caritate în Marea Britanie cu denumirea „The Moldova Project” (TMP). Scopul TMP este de a susține persoanele în dificultate din R. Moldova. Pînă în prezent găzduiesc, anual, peste 100 de voluntari internaționali (din Marea Britanie, SUA, Germania, Norvegia, Italia, Slovacia, Canada, etc); susțin și creez oportunități pentru familii social-vulnerabile cu mulți copii; ghidez organizarea a zeci de acțiuni de colectare de fonduri în Marea Britanie pentru implementarea proiectelor în R. Moldova; organizez și ofer training-uri pentru tineri pe diverse subiecte; intervin în soluționarea problemelor de sănătate a copiilor și familiilor acestora; organizez proiecte de construcție și pur și simplu distrez copii în dificultate; iar cel mai important este că ofer oportunități oamenilor de a-și crea o viață mai calitativă, respectiv o generație de copii mai fericiți.

 

 

Cert este că în acest domeniu acționează și rezistă cei cu valori puternice care cred în potențialul noilor generații.