Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Tineretului și Sportului

A A A

Anunț de participare la Festivalul Naţional de Teatru Social 2015

FESTIVALUL NAȚIONAL DE TEATRU SOCIAL

 28 noiembrie 2015  

 

Anunț de participare

Dacă te preocupă problemele tinerilor și ești interesat de teatru social, formează-ți o echipă și aplică la concurs!

La Festival vor participa 15 echipe de tineri din diferite localități, care vor prezenta câte o piesă de teatru social cu o durată de 10 minute. La eveniment vor fi invitați peste 350 de persoane, tineri, părinți și profesori.

 

Festivalul de Teatru Social  este la a VI-a ediție  și va avea următoarele tematici:

 

1. Sănătatea Reproductivă, inclusiv prevenirea infecţiilor cu transmitere sexuală şi HIV, sarcina nedorită, comportamente de risc, problemele în perioada adolescenței, responsabilitatea pentru viaţa de familie etc.

2. Încălcarea drepturilor sexual – reproductive, precum încălcarea dreptului la informație și servicii de calitate, prevenirea discriminării pe bază de gen și alte aspecte.

3. Conflicte interculturale: stereotipuri, discrimnare și prejudecăți interetnice.

Echipele selectate  vor  beneficia de două instruiri de o zi: prima instruire privind sănătatea reproductivă, prevenirea HIV și comportamente de risc în perioada  adolescenței; a doua instruire în metodologia tehnicilor de teatru social, facilitată de către un specialist.

Echipele de tineri interesaţi să participe la Festival sunt rugaţi să expedieze formularul de aplicare (Anexa 1) până la data de 10 octombrie 2015, la adresa de e-mail:  ypeer@ypeer.md.

 

Pentru întrebări suplimentare puteţi lua legătura cu:

 

 

Galina Manole, Coordonatorul  Festivalului  Național de Teatru Social, tel. 069271189  sau prin email la galinamanole@gmail.com.