Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Tineretului și Sportului

A A A

Campionatul Național de K-1 Amator 2017

Published on: Mon, 03/13/2017 - 14:41

Ministrul Tineretului și Sportului, Victor Zubcu a participat la festivitatea de inaugurare a Campionatului Republicii Moldova de K-1 amator 2017.

 

Competiția a reunit la Complexul specializat al USEFS peste 200 de sportivi, care au concurat la 4 categorii de vârstă: copii, cadeţi, juniori şi seniori.

 

Cei mai tineri luptători au avut  doar 7 ani. În lupta pentru titluri s-au încadrat reprezentanții a 22 de cluburi sportive, care promovează acest sport al bărbăției și curajului.

 

Printre pretendenții la locurile pe podium au figurat și 22 de sportivi  din orașul Râbnița, pregătiți de către Serghei Caravai, antrenor emerit al Republicii Moldova.

 

Sportul trebuie să fie o punte de legătura între ambele maluri ale Nistrului. Sportivii trebuie sa înțeleagă, că este un singur Drapel și o singură Stemă, care trebuie s-o reprezinte la competițiile internaționale ”, a remarcat Ministrul Victor Zubcu.

 

Marele favorit al antrenorului Serghei Caravai l-a constituit Marat Sedîh, maestru al sportului de categorie internationala, care și-a confirmat calitățile și a devenit campion la categoria 67 de kilograme.

 

”Se apreciază nivelul luptătorilor, deoarece nu în toate categoriile este o concurenţă la nivel. Sunt categorii unde concurenţa e mai slabă. Împreună vom identifica cei mai buni din cei mai buni”, a afirmat preşedintele FM K-1 amator, Dorin Damir.

 

 

Din numărul campionilor și premianților va fi alcătuit lotul reprezentativ, care va participa  în perioada 22-25 aprilie  la Campionatul European din orașul Vilnius.