Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Tineretului și Sportului

A A A

Campionatul Național de lupte corp la corp, ediția 2017

Published on: Tue, 02/28/2017 - 08:58

250 de concurenți reprezentînd 18 cluburi sportive din orașele și raioanele republicii s-au reunit la Chișinău în cadrul ediției a 2-a a campionatului Moldovei la stilul „lupta corp la corp”.

 

Competiția a fost sprijinită de către Ministerul Tineretului și Sportului, care a contribuit la popularizarea unui nou stil de lupte, practicat în timpul liber de tineretul studios.

 

Pe parcursul unei zile de concurs colegiul de arbitri i-a determinat pe cei mai buni sportivi la categoriile de vîrstă copii, juniori, tineret și seniori. Am asistat la un concurs de selecție în vederea formării lotului reprezentativ al Moldovei, care va concura la campionatul Europei și campionatul mondial, ediția  2017.

 

În cadrul întrecerilor disputate la Complexul sportiv al USEFS o prezență reușită au avut, în special, discipolii CS Combat Sambo, Tayboxing și Karat din capitală, precum și reprezentanții Clubului Sportiv Municipal din Rîbnița, care au cucerit în total 22 de locuri pe podiumul de premiere.

 

La capitolul pregătirii tehnice și tactice a impresionat Marat Sedîh, maestru al sportului de categorie internațională, declarat campion la categoria 70 de kilograme.

 

Întrecerile au fost urmărite cu un interes deosebit de colegii de la Federația similară a României, care au oferit o Diplomă de onoare arbitrului principal al campionatului Roman Țurcanu în semn de apreciere a eforturilor depuse la   propagarea acestui dinamic și atractiv stil sportiv, apreciat de pasionații modului sănătos de viață de pe ambele maluri ale Prutului.

 

Serviciul informare și comunicare cu mass-media