Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Tineretului și Sportului

A A A

Comunicat privind organizarea Forului meseriilor/profesiilor şi a Tîrgului locurilor de muncă pentru tineret

 

La 28 mai 2015 se va desfăşura a V-a ediţie a Forului meseriilor/profesiilor, în cadrul căruia Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va organiza Tîrgul locurilor de muncă pentru tineret.

 

Evenimentul va oferi tinerilor posibilitatea de a se familiariza cu programele de studii ale instituţiilor de învăţămînt, de a cunoaşte angajatori din diferite domenii (servicii, construcţii, industria uşoară, industria alimentară, transport, telecomunicaţii, agricultură, administraţie publică), de a negocia jobul potrivit, precum şi de a se informa despre situaţia actuală a pieţei muncii. De asemenea, va consolida legătura instituţiilor de învăţămînt cu piaţa muncii şi va promova incluziunea pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi.

 

Forul meseriilor/profesiilor şi Tîrgul locurilor de muncă pentru tineret este destinat absolvenţilor liceelor şi gimnaziilor, tinerilor care îşi caută primul job după absolvirea facultăţii, şomerilor, precum şi persoanelor angajate care doresc să-şi schimbe locul de muncă.

 

Programul evenimentului va cuprinde:

 

  • Oferta instituţiilor de învăţămînt

orientarea în lumea specialităţilor/profesiilor/meseriilor

prezentări master-class

 

  • Oferta angajatorilor

prezentarea ofertelor de muncă libere

negocierea cu agenţii economici privind ocuparea unui loc de muncă

aplicarea CV-lor la angajatori

 

  • Oportunităţi de deschidere a unei afaceri
  • Seminare, training-uri, dezbateri tematice
  • Oportunităţi de identificare al domeniului prioritar de interes profesional

 

Evenimentul este organizat sub egida Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Ministerului Tineretului şi Sportului, Ministerului Educaţiei, Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Parteneri: Asociaţia „MOTIVAŢIE” din Moldova, Asociaţia Copiilor Surzi din Moldova, Centrul pentru Educaţie Antreprenorială şi Asistenţă în Afaceri, Centrul de Asistenţă Juridică pentru Persoane cu Dizabilităţi, Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova.

 

Uşile Forului meseriilor/profesiilor şi Tîrgului locurilor de muncă pentru tineret vor fi deschise pe data de 28 mai 2015, orele 10:00 - 15:00, Palatul Republicii, mun. Chişinău, str. Maria Cebotari, 16.

 

Important! În perioada 28 mai - 1 iunie 2015, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va oferi posibilităţi tinerilor de a participa la Tîrgul on-line „Locuri de muncă pentru tineret”, accesând platforma: www.e-angajare.md.

 

 

Persoana de contact pentru informaţii suplimentare: Chiriac Gheorghe la adresa e-mail: gheorghe.chiriac@mts.gov.md sau la tel. 022 820-864,   GSM: 0699 31 162