Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Tineretului și Sportului

A A A

Concursul Republican militar-sportiv patriotic ”Cupa Eroilor 1991-1992”, ediția a VI-a

Published on: Mon, 02/27/2017 - 16:18

Ministerul Tineretului şi Sportului, în colaborare cu Ministerul Apărării, Ministerului Afacerilor Interne și Uniunea Veteranilor Războiului pentru Independenţă, au organizat sîmbătă, 25 februarie, Concursul Republican militar-sportiv patriotic ”Cupa Eroilor 1991-1992”, ediția a VI-a.

 

Evenimentul a fost organizat în contextul marcării celor 25 de ani de la declanşarea conflictului armat de pe Nistru, şi are drept scop eternizarea memoriei eroilor, dar şi educarea tinerei generații în spiritual patriotismului și dragostei de Neam.

 

În acest context, Ministerul Tineretului și Sportului își exprimă omagiul și recunoștința persoanelor care s-au ridicat la apărarea independenţei şi suveranităţii Republicii Moldova.

 

Concursul militar-sportiv a adunat 478 de participanți, 26 de echipe la minifotbal tineret recruți și 14 echipe de veterani la proba armwrestling (individual).

 

Participanţii la ediţia din acest an a "Cupei Eroilor" au concurat la trei probe sportive mini-fotbal, tir şi armwrestling.

 

Locurile premiante au fost împărţite de:


I – Drochia (minifotbal)                             I -  Bălți (tir)

II – Bălți (minifotbal)                                 II – Șoldănești (tir)

III – Orhei (minifotbal)                              III -  Chișinău (tir)

 

Ministerul Tineretului și Sportului a acordat diplome, cupe și medalii participanților, de asemenea Asociația Sportivă ”Moldova” din mun. Bălți a oferit baza sportivă unde s-au desfășurat competițiile.

 

Serviciul informare și comunicare cu mass-media