Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Tineretului și Sportului

A A A

A fost desfășurat Forumul Municipal al Tinerilor din Chișinău

Published on: Mon, 03/20/2017 - 13:42

La data de 18 martie curent, a fost desfășurat Forumul Municipal al Tinerilor, în cadrul căruia au fost discutate rezultatele sondajului privind provocările și dificultățile cu care se confruntă tinerii, realizat de Consiliul Municipal de Tineret din Chișinău și Consiliul Local al Copiilor și Tinerilor.

 

Scopul, chestionării tinerilor a constat în identificarea problemelor stringente în rândurile noii generații, pentru a putea acționa eficient și rapid în direcția eliminării acestora. Sondajul a fost efectuat pe un eșantion de 1000 de persoane cu domiciliul în 5 sectoare ale municipiului Chișinău, precum și în suburbii.

 

În cadrul evenimentului au participat Pavel Ianeț, Viceministru al Tineretului și Sportului, Constantin Ţurcanu, Şef-adjunct, Direcția Tineret din cadrul MTS, Viorica Negrei, Şef-adjunct al Direcţiei Generale Educaţie, Tineret şi Sport, Larisa Macarenco, Specialist de Tineret al DGETS, precum și cei 100 de tineri care s-au remarcat prin activismul lor civic: membri ai organizațiilor de tineret, delegați din suburbii.

 

Pe agenda Forumului s-au regăsit următoarele obiective:
prezentarea rezultatelor sondajului, organizat în perioada 6-25 februarie 2017, privind provocările și dificultățile cu care se confruntă tinerii din mun. Chișinău;

- în cadrul Forumului au fost desfășurate 4 ateliere de lucru, care au abordat următoarele tematici: educaţia non-formală, integrarea economică a tinerilor, drepturile şi participarea tinerilor, în vederea identificării unor soluţii și recomandări, privind depășirea provocărilor și dificultăților cu care se confruntă tinerii.

 

Ministerul Tineretului și Sportului menționează că, în perioada lunilor martie-aprilie, Consiliile raionale ale tinerilor în colaborare cu Administrația Publică Locală, vor organiza Forumurile Tinerilor în următoarele raioane: Florești, Orhei, Fălești, Ocnița, Ialoveni, Anenii Noi, Ungheni, Leova, Cantemir. 

 

Serviciul informare și comunicare cu mass-media