Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Tineretului și Sportului

A A A

Medalie de bronz pentru Moldova, Dorin Goţonoagă s-a clasat pe locul trei la Grand Prix-ul de la Dusseldorf

Published on: Mon, 02/27/2017 - 10:30

Sportivul moldovean, Dorin Goțonoagă a cucerit medalia de bronz la prestigiosul Turneu Internațional de judo GRAND PRIX, încheiat duminică la Dusseldorf, Germania.

 

Dorin Goțonoagă a concurat la categoria 81 de kilograme, acesta a trecut în primele două runde de portughezul Diogo Lima și germanul Tim Gramkow, iar în sferturi l-a învins pe canadianul Eienne Briand.

 

În semifinale, judocanul moldovean a cedat în fața maghiarului Attila Ungvari, iar în lupta pentru bronz a repurtat victorie în fața portughezului de origine georgiană Anri Egutidze.

 

Este primul succes de importanță mondială printre seniori în cariera lui Dorin Goțonoagă, reprezentant al CS „Petrocub” (Hîncești), prima reușită fiind consemnată  la Campionatul Europei de juniori din 2015.

 

În aceeași categorie de 81 kg, un alt judoka din Republica Moldova, Nicon Zaboroșciuc, a cedat în primul meci disputat în fața unui sportiv din Georgia.

 

Denis Vieru care a ocupat locul 7 în categoria de 66 kg, a obținut două victorii în primele runde, în lupte cu sportivi din SUA și Germania, apoi a cedat în sferturi în fața unui judoka din Israel. În recalificări, Denis Vieru a avut șansa lui, dar a cedat în fața rusului Kamal Khan-Magomedov, cel care avea să câștige medalia de bronz.

 

Serviciul informare și comunicare cu mass-media