Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Tineretului și Sportului

A A A

Ministerul Tineretului și Sportului anunță despre organizarea unui atelier de lucru cu tema „Aspecte legislative privind acreditarea instituțiilor gazdă a activității de voluntariat”

Centrul Republican pentru Copii și Tineret „Artico” în colaborare cu Ministerul Tineretului și Sportului al Republicii Moldova anunță despre organizarea unui atelier de lucru cu tema „Aspecte legislative privind acreditarea instituțiilor gazdă a activității de voluntariat”, pentru coordonatorii de voluntari din cadrul instituțiilor gazdă a activității de voluntariat în data de 11 noiembrie 2016, în cadrul Centrului Republican pentru Copii și Tineret „Artico” (bd. Ștefan cel Mare 169, et. 3, sala festivă).


Scopul atelierului este de a motiva și sprijini coordonatorii de voluntari din cadrul Instituțiilor Gazdă a Activității de Voluntariat în completarea documentației ce vizează lucrul în domeniu, precum și procedura de obținere și completare a carnetelor de voluntariat.

Agenda atelierului de lucru implică următoarele subiecte:

  • Programul de voluntariat – modul de întocmire și importanța;
  • Regulamentul intern cu privire implicarea voluntarilor – necesitatea acestuia în activitate organizației gazdă;
  • Recrutarea și motivarea voluntarilor în carul organizației gazde a activității de voluntariat; Prevederi legislative pentru întocmirea contractului de voluntariat;
  • Dosarul personal al voluntarului;
  • Procedura de solicitare/eliberare a carnetelor de voluntariat;
  • Completarea registrelor de evidență a voluntarilor, carnetelor de voluntariat și certificatelor nominale de voluntariat.

Pentru a vă înregistra, este necesară completarea Formularului de înregistrare. Numărul participanților pentru un atelier este de 25 de persoane, prioritatea se va acorda după numărul de înregistrare. În dependență de numărul solicitanților vor fi organizate mai multe ateliere. Cheltuielile pentru alimentare și suportul de curs al participantului, sunt acoperite de Ministerul Tineretului și Sportului.

Menţionăm că, costurile de transport nu sunt asigurate de către organizatori.

Termenul limită de aplicare este 04.11.16. Nu sunt eligibile formularele incomplete şi recepţionate după termenul limită.

Pentru detalii privitor atelierul de lucru vă puteți adresa la Bezărău Ana, facilitator în cadrul atelierul de lucru, tel: 068093861, e-mail: anisoarabezarau@gmail.com