Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Tineretului și Sportului

A A A

Ministrul Tineretului și Sportului, Victor Zubcu a participat la evenimentul de deschidere a Campionatului Republicii Moldova la lupte libere și feminine

Published on: Fri, 04/14/2017 - 09:21

Ministrul Tineretului și Sportului, Victor Zubcu a participat la deschiderea Campionatului Republicii Moldova la lupte libere și feminine, desfășurat la Centrul de Pregătire a Loturilor Naționale.

 

Competiția a reunit 120 de sportivi și 55 de sportive din toate zonele republicii. La ceremonia de onorare a Drapelului Republicii Moldova s-au aliniat șase din cei șapte deținători de medalii, cucerite în sezonul precedent la Campionatele Europene și Mondiale  de juniori și tineret. Este un bilanț strălucit, care confirmă potențialul sportivilor și antrenorilor, dornici să asigure noi succese pe arena internațională de concurs.

 

După o scurtă pauză, cauzată de participarea și cucerirea medaliei de argint la Campionatul European U-23, Anastasia Nichita, elevă la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv, începe asaltul unei noi înălțimi. În ajunul Campionatului European U-20,  programat în luna iunie,  în Germania, Anastasia și-a confirmat înaltele calități fizice și tehnice la  categoria 63 de kilogrme.

 

Pe podiumul de premiere au urcat și ceilalți deținători de medalii, cucerite în 2016, Dimitrii Ceacusta, Nicolai Grahmez, Nicolae Lesnicov, Ștefan Tonu, Petru Crăciun și Ion Șoilița.

 

Prezent la eveniment, Ministrul Victor Zubcu a remarcat importanța succesului sportivilor noștri la începutul noului ciclu olimpic. „Pe parcursul anilor 2016-2017 am intervenit nemijlocit la compartimentul buselor sportive  și normativelor financiare (în special,  cu 30 % au fost mărite bursele sportive). Totodată, un alt obiectiv, pe care  și l-a propus Ministerul Tineretului și Sportului, a constituit-o sarcina reabilitării componentelor de infrastructură sportivă. Sper foarte mult, că această sală sportivă, în care desfășurăm Campionatul Republicii Moldova, să fie reparată și în anul viitor să avem o sală modernă, care să corespundă tuturor normativelor pentru a petrece competiții naționale și internaționale”, a declarat Ministrul Victor Zubcu.

 

Serviciul informare și comunicare cu mass-media