Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Tineretului și Sportului

A A A

Opinia ta contează!

Ministerul Tineretului și Sportului te invită să completezi un chestionar despre  discursul instigator la ură în mediul online. Acesta face parte din activitățile Campaniei ”Fără Ură” , inclusă în Campania  internațională  „No Hate Speech Movement" -  proiect al Consiliului Europei, implementat între anii 2012- 2015. Proiecul are drept scop combaterea rasismului și a discriminării în mediul online, prin mobilizarea tinerilor și a organizațiilor de tineret de a recunoaște și a acționa împotriva acestor încălcări ale drepturilor omului. Lansată la nivel european, campania a fost desfășurată de tineri, cu suportul instituțiiilor guvernamentale de tineret a statelor membre.

La începutul campaniei, în anul 2012, Consiliul Europei a derulat un chestionar online pentru a afla opinia tinerilor cu privire la discursul instigator la ură. Mai mult de 1000 de tineri din Europa și nu numai au răspuns întrebărilor adresate, oferind un indicator a situației reale.

Odată cu desfășurarea timp de 2 ani a campaniei la nivel internațional și 1 an la nivel național (lansată în Republica Moldova din 25 februarie 2014), ne-am dori să oferim  spre completare chestionarul, implicînd cît mai mulți tineri posibil.Acesta este rapid, simplu și ne va ajuta să definitivăm activitățile următoare, după încheierea campaniei la nivel internațional (martie 2015).

Încurajăm distribuirea chestionarului în rîndul prietenilor și contactelor tale!

Chestionarul va fi disponibil pînă pe 23 martie 2015.

Mai multe detalii despre campania desfășurată în Republica Moldova puteți găsi pe http://www.nohate.md/, iar despre campanie la nivel internațional http://www.nohatespeechmovement.org/ .

 

Îți mulțumim!