Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Tineretului și Sportului

A A A

Tineri implicați civic: Adrian Bratu

Adrian Bratu

În perioada în care am locuit la sat am căutat mereu să fiu implicat în fiecare activitate care apărea cu toate că erau foarte puține și mai toate erau sportive. Așa am început să joc fotbal, tenis, șah și dame în echipele locale. Acolo mi-am făcut primii prieteni.

Prin clasa a 9-a, pe când învățasem deja în Chișinău, oportunitățile s-au lărgit, doar datorită faptului că fire mea ambițioasă a dat peste Centrul Media pentru Tineri, un punct de pornire, unde am legat prietenii și am cunoscut oameni care erau implicați și în alte activități, iar de aici toate succesele s-au legat în lanț.

Cea mai recentă activitatea a mea a fost în cadrul senatului din liceul „Spiru Haret” , unde am fost ales în calitate de președinte și unde am reușit să organizez o serie de activități care au adus plus valoare colegilor mei. Proiectul „Academia Succesului” a adus cele mai cunoscute personalități de la noi din țară care le-au servit elevilor drept modele. Proiectul „Work and Study” a presupus efectuarea unor stagii de 3 zile la instituții ale statului dar și la companii private. În cadrul programului, am realizat vizite de studiu la Parlamentul Republicii Moldova, la Curtea Constituțională, la Sediul ONU în Republica Moldova și la Centrul Național Anticorupție. Iar sfârșitul de an academic a fost încununat cu un festival rock profesionist, „Rock’n’Haret”.

 

Aceste activități m-au ajutat să-mi fac mulți prieteni și cunoscuți, am învățat să lucrez în echipă și să devin mai responsabil, mi-au șlefuit personalitatea și m-au ajutat să cunosc mai bine oamenii. Contează foarte mult să aparții unei comunități care te-ar putea recomanda și ajuta să găsești ceea de ce ai nevoie, la rândul tău trebuie să devii un bun exemplu pentru alții. E bine ca la început să ai foarte multe activități extrașcolare, important este ca până la urmă să te apreciezi care ți se potrivește mai bine, sau la care ești mai bun și să te focusezi într-o direcție.”