Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Tineretului și Sportului

A A A

Tineri implicați civic: Cristina Balan

Cristina Balan

Aventura  mea a început la 17 ani, când am devenit voluntar în cadrul Asociației „Tinerii pentru dreptul la viață” (TDV). Acolo mi-am aflat primii mentori, care au avut grijă să investească timp și responsabilitate în dezvoltarea mea. Anume la TDV a început ascensiunea, munca, dar și distracția adevărată. Mai târziu am devenit directorul executiv al asociației, fapt care mi-a permis să mă implic direct, alături de o echipă întreagă de profesioniști, în elaborarea mecanismului de implementare al Legii Voluntariatului, efort materializat în martie 2012, când Guvernul a aprobat prin hotărâre, Regulamentul de aplicare a acestei legi.

Implicându-mă în tot mai multe activități, am reușit să cunosc titani ai responsabilității civice, care au grijă ca vocea societății civile să fie auzită și luată în considerare. Cu mulți dintre aceștia am inițiat activități comune prin care am încercat să dezvoltăm spiritul civic în rândul tinerilor. Una dintre acestea și probabil cea mai memorabilă este campania „Donează sânge. Salvează o viață”, pe care am desfășurat-o în incinta USM, însemnând o premieră pentru instituție, dar și pentru țara noastră. Peste 400 de tineri s-au adunat în acea zi să doneze sânge, demonstrând că le pasă de viața celor din jur.

La moment, sunt implicată într-un proiect deosebit, în cadrul căruia, alături de echipa de teatru „Alternativ”, am mers deja în peste 80 de instituții de învățământ din țară și am lucrat cu copiii, părinții și cadrele didactice în scopul prevenirii discriminării persoanelor cu dizabilități . Interacționând cu sute de oameni din diferite localități, am aflat un lucru important: oamenii sunt buni și merită a fi iubiți, adevăr care mi-a devenit, de altfel, motto în viață. Tot ce trebuie să facem este să avem răbdare și să vrem să descoperim bunătatea din oameni.

 

Sunt fericită că am avut și am ocazia să fiu implicată în activitățile civice. Pe lângă valoarea socială a acestor eforturi, am reușit să-mi cunosc semenii, tineri ambițioși, cu atâtea realizări, visuri și o enormă dragoste de țară. Sunt mândră de generația mea și cred că, în timp, anume noi vom renaște Moldova.