Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Tineretului și Sportului

A A A

Turneul Internațional de box „În memoriam Pavel Lușcevschii”, (tineret, a. n. 1999-2000)

Published on: Tue, 02/28/2017 - 15:49

În perioada 24-26 februarie, în incinta Casei de Cultură din s.Grimăncăuți s-a desfășurat cea de-a 22-a ediție a Turneului Internațional de box, consacrat memoriei lui Pavel Luscevschii, cel care a fost nu doar un pedagog cu renume dar și o personalitate ilustră a boxului național.

 

Traditional la turneu au participat peste 60 de boxeri din țară și de peste hotare.

 

Reprezentantul Școlii specializate de box din Grimăncăuți (Briceni), Davron Bozorov, (56 kg) a fost desemnat cel mai tehnic boxer al celei de-a 22-a ediții a turneului, Bozorov a avut, conform experților prezenți la competiție, o evoluție excelentă în preliminarii, iar în finală l-a dominat clar pe colegul de antrenamente, Alexandru Chilivnic.

 

O altă victorie a fost înregistrată în finala categoriei de greutate pînă la 60 de kilograme, Mihail Cvasiuc, campion național en-titre, în meciul final disputat cu Vadim Ivaniuc. Ambii sînt elevi ai Școlii specializate de box din Grimăncăuți. La categoria de greutate pînă la 64 de kilograme a învins după un duel echilibrat Roman Muzaliov din Ucraina în defavoarea lui Egor Bejenaru (Grimăncăuți, medaliat cu bronz la Campionatul European de tineret.

 

Cîștigători ai turneului au mai devenit Vas Horbert (49 kg, România), Ahmed Cemortan (69 kg), Victor Carapcevschi (75 kg), Andrei Zatușevschi (81 kg), toți de la Șoala de box din Grimăncăuți, și Simion Martîniuc (91 kg, Chișinău). 

 

În calitate de antrenor, Pavel Lușcevschi a educat 56 de maeștri ai sportului. Printre ei figurează actualul președinte al Federației de Box din Moldova, Vasile Chirtoca, antrenorii emeriți Petru Caduc, Leonid Tomșa, boxerii Vasile Peata, Vasile Cernei și Valeriu Dolgov.

 

Serviciul informare și comunicare cu mass-media