Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Tineretului și Sportului

A A A

Turneul Internațional ”Invită Nicolai Grehov”

Published on: Mon, 02/27/2017 - 09:16

Prima reprezentativă a Republicii Moldova  de lupte greco-romane a cucerit locul I la concursul pe echipe, din cadrul Turneului Internațional „Nicolai Grehov”.

 

În partida decisivă echipa condusă de Roman Zgardan, antrenor federal al naționalei de cadeți, a repurtat victoria în fața echipei secunde a Republicii  Moldova.

 

Locul III a revenit tinerilor specialiști ai stilului greco - roman din România.

 

Concursul pe echipe a fost anticipat de turneul individual, programat la Complexul specializat al USEFS. Organizat pentru a V-a oară, turneul a reunit 124 de luptători la grupa de vîrstă cadeți din Republica Moldova, România și Ucraina.

 

Nicolai Grehov, actualmente antrenor în cadrul unui club sportiv pentru copii din sectorul Rîșcani al capitalei, a condus pe timpuri naționala de lupte greco-romane a Republicii Moldova.

 

La festivitatea de inaugurare sincere felicirati i-au adresat omagiatului Victor Peicov, vicepreședinte al Comitetului Național Olimpic și Sportiv, președinte al Federației de lupte, Serghei Mureico, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Atlanta, Ștefan Rusu, România, campion al Olimpiadei de la Moscova, multiplii campioni naționali Petru Morticală, Damian Raileanu, Anatol Moldovan.

 

În opinia lui Leonid Stoțchii, secretar general al Federației de lupte, la capitolul pregătirii tehnice și tactice s-au remarcat, în special, frații Guțu. Alexandrin a devenit campion la categoria 63 de kilograme, iar Vladimir Guțu și-a învins toți adversarii la categoria 74 de kilograme. Frații Guțu sînt originari din raionul Ștefan Vodă, iar în prezent frecventează antrenamentele la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv.

 

Amintim că, Turneul Internațional „Nicolai Grehov” a fost susținut financiar de către Ministerul Tineretului și Sportului.

 

Serviciul informare și comunicare cu mass-media