Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Tineretului și Sportului

A A A

Turneul ITF Juniors Moldova Open 2017 și-a aflat eroii

Published on: Mon, 02/13/2017 - 15:35

Duminică, 12 februarie 2017, au fost jucate meciurile finale ale turneului ITF Juniors “Moldova Open 2017”, care a reușit în acest an să adune aproximativ 120 de tenismeni talentați din 20 de țări ale lumii. Competiția, organizată de Federația de Tenis din RM cu suportul Ministerului Tineretului și Sportului al RM, s-a desfășurat pe terenurile de tenis recent renovate al Școlii Sportive Specializate de Tenis.

 

Câștigătorul probei de simplu masculin a devenit jucătorul de tenis din Rusia, Timofei Skatov, care s-a impus în fața compatriotului său Nikolay Vylegzhanin, cu scorul de 6:4 4:6 7:5. Proba de simplu feminin a fost câștigată de tenismena din Marea Britanie, Eliz Maloney, care a reușit s-o depășească pe Daria Frayman din Rusia, cu scorul de 6:2 7:5.

 

Pe prima treaptă a podiumul de onoare al probei de dublu masculin a urcat iarăși rusul Timofei Skatov în pereche cu Tomas Machac din Cehia. Cei doi sportivi au reușit să treacă în finala competiției de duetul olandez Jesper De Jong – Ryan Nijboer, cu scorul de 6:4 4:6 (11:9).

 

Câștigătoarele probei de dublu feminin au fost stabilite încă sâmbătă, 11 februarie, după ce perechea rusă Nina și Valeriya Olyanovskaia s-a retras din competiție. Acestea au devenit jucătoarele de tenis din Ucraina, Oleksandra Andrieieva și Yulia Starodubtsewa.

 

După încheierea meciurilor de duminică a avut loc ceremonia de închidere și premiere a câștigătorilor turneului, la care au fost prezenți Vitalie Savciuc, reprezentantul Ministerului Tineretului și Sportului al RM, Marina Tauber, președintele Federației de Tenis din RM și Directorul ȘSST, Stela Nicora, reprezentanta companiei ”Carand’ache”, partener al turneului și Gleb Pivovarob, arbitrul principal al turneului.

 

Federația de Tenis din Republica Moldova adresează sincere mulțumiri Ministerului Tineretului și Sportului pentru susținerea enormă în procesul organizării și desfășurării turneului ”Moldova Open 2017”.