Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Tineretului și Sportului

A A A

Viceministrul Tineretului și Sportului, Pavel Ianeț a participat la festivitatea de inaugurare a Turneului Republican de lupte libere, consacrat memoriei antrenorului Zaharia Cotruță

Published on: Wed, 03/15/2017 - 10:08

127 de sportivi din zece localități ale Moldovei s-au reunit în comuna Stauceni, în cadrul Turneului Republican de lupte libere, consacrat memoriei antrenorului Zaharia Cotruță.

 

Pentru o serie de luptători competiția a constituit ultima verificare a pregătirii tehnice și tactice în ajunul apropiatului campionat de seniori, programat în perioada 16-17 martie la Chișinău.

 

Bilanț îmbucurător pentru discipolii Școlii sportive pentru copii și tineret din localitate, concurând la opt categorii de greutate, discipolii antrenorului emerit al Republicii Moldova, Iacob Chihai au obținut opt locuri pe podiumul de premiere, iar patru din ei au fost declarați campioni:Vasile Buliga, 54 kg, Igor Chichioi, 57 kg, Toma Vascan, 70 kg, Andrian Grosu, 84 kg.

 

Doi dintre laureați, Toma Vascan și Igor Chichioi, ambii studenți la USEFS, au în palmares medalii de bronz, cucerite la campionatele europene printre cadeți și tineret. Ambii sunt bine cotați și la campionatul Republicii Moldova, programat la Complexul specializat al USEFS.

 

„Turneele în memoria  pedagogilor și antrenorilor contribuie la consolidarea relațiilor dintre cluburile sportive din republică, contribuind substanțial la propagarea sportului, a ocupațiilor permanente în secțiile sportive”, consideră  Viceministrul Pavel Ianeț.

 

La ceremonia de deschidere a turneului un cadou de mențiune  i-a fost oferit Primarului Valentin Sîtnic, pentru contribuția substanțială în reconstrucția Școlii sportive pentru copii și tineret din Stăuceni. 

 

“ Turneul în memoria antrenorului Zaharia Cotruță a constituit de fiecare dată o punte de lansare pentru tinerii performeri, dornici să se afirme pe arena europeană de concurs. Le dorim succes la începutul noului sezon competițional 2017”, a menționat la ceremonia de inaugurare Alexei Cotruță, feciorul regretatului antrenor.

 

Serviciul informare și comunicare cu mass-media