Ministerul Educației și Cercetării

Guvernul Republicii Moldova
A A A
Colaborarea moldo-germană în domeniile cercetării și inovării, discutată cu o delegație din Germania, aflată în vizită la Chișinău
14/09/2023 - 14:36

Consolidarea colaborării pe domeniile cercetării și inovării și noi oportunități de dezvoltare a proiectelor de interes comun au fost discutate de secretarul de stat Adriana Cazacu cu o delegație din Republica Federală Germania, condusă de Gabriele Hermani, șef al Direcției cooperare cu Țările din Europa de Est (non-UE), Caucazul de Sud și Asia Centrală din cadrul Ministerului Federal al Educației și Cercetării. 

 

În cadrul ședinței, a fost semnată o „Declarație comună de intenție privind cooperarea în domeniile științei, cercetării și inovării”. Documentul constituie un prim pas în dezvoltarea relațiilor bilaterale pe domeniile de interes comun. 

 

Adriana Cazacu a mulțumit partenerilor germani pentru disponibilitatea de a relua parteneriatul bilateral precum și pentru ajutorul oferit de către Germania țării noastre. 

 

„Mediul științific din Republica Moldova este deschis pentru noi colaborări, manifestând un interes sporit pentru dezvoltarea domeniului. Exprimăm suportul și deschiderea din partea Ministerului Educației și Cercetării pentru parteneriatul bilateral moldo-german în domeniile cercetării și inovării”, a menționat secretarul de stat.   

 

Gabriele Hermani, reprezentantul Ministerului Federal al Educației și Cercetării a reiterat importanța relansării cooperării pe dimensiunea cercetare și inovare, exprimând disponibilitatea organizațiilor de cercetare germane în dezvoltarea cooperării cu organizațiile de profil din țara noastră. 

 

La final, părțile au convenit asupra continuării dialogului și conlucrării în comun pentru a dezvolta cât mai multe proiecte bilaterale, benefice pentru cercetătorii din ambele state.  

 

petitii