Ministerul Educației și Cercetării

Guvernul Republicii Moldova
A A A
Concursul regional Școala securității pentru copii cu genericul „Împreună reducem riscurile”
13/05/2022 - 19:09

Adriana Cazacu, secretarul de stat al Ministerului Educației și Cercetării, a participat astăzi, 13 mai 2022, la ceremonia de deschidere a concursului regional Școala securității pentru copii, cu genericul „Împreună reducem riscurile”, care a avut loc la tabăra de odihnă ,,Camping” din or. Vadul lui Vodă.

 

Concursul dat se desfășoară în perioada 13-15 mai a.c. Scopul acestuia este de a forma elevilor de liceu competențe, deprinderi și abilități necesare pentru prevenirea și diminuarea riscurilor asociate vieții cotidiene și situațiilor excepționale.

 

În acest an, 1140 de elevi din 10 regiuni ale țării vor concura la probe sportive, intelectuale, psihologice, educative și instructive, în cadrul cărora vor însuși elemente teoretice și practice.

 

Adresându-se participanților, Adriana Cazacu a menționat următoarele: „Mă bucur să constat interesul sporit al tinerilor de a participa la acest concurs, care, pe lângă elementele de importanță socială, promovează și un stil de viață sănătos. Pe parcursul acestor două zile veți dobândi cunoștințe și deprinderi practice pentru a fi pregătiți să reacționați în fața diferitor situații. În același timp, veți lega noi prietenii, concursul oferindu-vă și un spațiu de dialog cu semenii voștri”.

 

Programul Școlii conține atât activități individuale, cât și activități colective: mânuirea stingătorului de incendiu, acordarea primului ajutor medical, ora siguranței rutiere. Acestea promovează profesiile de salvator și pompier, foarte necesare în toate timpurile. Cei mai talentați și abili tineri vor fi premiați cu diplome și cupe.

 

Fiind la cea de-a patra ediție, concursul se bucură de popularitate în rândul elevilor și este organizat de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării.

petitii
Centrul de Tehnologii Informaționale și Comunicaționale în Educație