Ministerul Educației și Cercetării

Guvernul Republicii Moldova
A A A
Metodologia privind dreptul de a conduce doctorate, aprobată de Executiv
18/01/2023 - 20:11

Personalul științific va fi atestat în baza unei noi metodologii, ceea ce va spori performanța persoanelor care vor să obțină dreptul de a conduce doctorate și va crește calitatea tezelor de doctorat. În acest sens, Guvernul a aprobat, astăzi, Metodologia privind dreptul de a conduce doctorate.

 

Documentul reglementează posibilitatea echivalării și recunoașterii dreptului de conducător de doctorat deținut peste hotare, dacă cerințele pentru obținerea lui sunt mai înalte decât în Republica Moldova. De asemenea, va fi simplificat procesul de dobândire a  dreptului de a conduce doctorate de către persoanele care au obținut titlul de doctor habilitat anterior intrării în vigoare a Metodologiei existente.

 

Documentul conține și lista indicatorilor de performanţă ştiinţifică pentru dobândirea dreptului de a conduce doctorate, precum și aspecte privind sancționarea abaterilor de la normele de bună conduită, identificate în procesul de acordare a acestui drept.

 

După publicarea în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, documentul va putea fi consultat pe pagina oficială a Ministerului Educației și Cercetării.

petitii