Ministerul Educației și Cercetării

Guvernul Republicii Moldova
A A A
Olimpiada Republicană la Fizică întrunește peste 150 de elevi din toată țara
18/03/2023 - 09:11

La Chișinău se desfășoară Olimpiada Republicană la Fizică. În acest acest an, competiția întrunește peste 150 de elevi și eleve din toată țara și este găzduită de Universitatea de Stat din Moldova.

 

Prezent la festivitatea de deschidere a olimpiadei, ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală a felicitat elevii pentru performanțele obținute până la această etapă și i-a încurajat să depună eforturi întru continuarea cercetărilor în domeniul îndrăgit.

 

„Mă bucur să văd astăzi, aici, tineri pasionați de studierea științelor exacte, în particular, a fizicii. Participând la olimpiadele școlare veți reuși să deveniți mai buni și să cunoașteți alți tineri pasionați de științele exacte, având posibilitatea să construiți prietenii care vor avea un impact frumos în viața fiecăruia dintre dumneavoastră”, a menționat ministrul.

 

La Olimpiada Republicană la Fizică participă elevi din clasele IX-XII. Competiția este organizată de Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației şi Cercetării și se înscrie în lista celor 21 de olimpiade și concursuri republicane ce se desfășoară în perioada 17 februarie – 22 mai 2023.

 

Scrierea probelor de concurs și jurizarea se desfășoară pe parcursul zilelor de 18 și 19 martie, iar premierea câștigătorilor va avea loc luni, 20 martie, ora 09:00, în Aula Regina Maria din cadrul Universității de Stat din Moldova (blocul central).

 

Festivitatea de deschidere a Olimpiadei Republicane la Fizică a fost organizată în incinta Centrului industriilor de film și media Mediacor, cu suportul Liceului Republican de Muzică „Ciprian Porumbescu” și a Studioului de balet „Soarele” din cadrul Centrului Republican pentru Copii şi Tineret ARTICO.

 

petitii